Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα έλαια περιποίησης και θρέψης της επιδερμίδας και των μαλλιών. Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο είναι βρώσιμο, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα Ω-6 και Ω-9, πρωτεΐνες αλλά και μέταλλα όπως, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο και ο ψευδάργυρος, γεγονός που δικαιολογεί την ευεργετική του δράση στην υγεία, στην επιδερμίδα και στα μαλλιά μας. Μάλιστα σε πολλά εγχειρίδια «πρακτικής ιατρικής» της Μέσης Ανατολής αναφέρεται και ως «φαρμακευτικό έλαιο».

 

 

Το αμυγδαλέλαιο παράγεται από τα αμύγδαλα, τα οποία προέρχονται από τις ακτές της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή. Σήμερα, οι ΗΠΑ (Καλιφόρνια) αποτελούν τον μεγαλύτερο παραγωγό αμυγδάλων παγκοσμίως. Ακολουθεί η Ισπανία με αμύγλαδα εξαιρετικής ποιότητας. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες αμυγδάλων, οι οποίες όμως ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα πικραμύγδαλα, τα οποία έχουν πικρή γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα (που οφείλεται στην αμυγδαλίνη, C20H27O11N, που με υδρόλυση παράγει υδροκυάνιο, ΗCN) που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στη μαγειρική, και τα γλυκά αμύγδαλα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε που χρησιμοποιούνται και στην παραγωγή αμυγδαλέλαιου που έχει μια γλυκιά γεύση, κάνοντας το αμυγδαλέλαιο ένα από τα πιο γευστικά έλαια.

 

Στη σχετική βιβλιογραφία το αμυγδαλέλαιο αναφέρεται εκτός άλλων ως:

  • Αντιφλεγμονώδες

  • Αντιοξειδωτικό

  • Τονωτικό του ανοσοποιητικού

  • Ενυδατικό της επιδερμίδας

  • Χαλαρωτικό των μυών (μασάζ)

  • Αναδομητικό για την ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων

 

Οι ευεργετικές αυτές δράσεις του αμυγδαλέλαιου το καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο σε αρκετές καθημερινές εφαρμογές. Απευθείας εφαρμογή αμυγδαλέλαιου μπορεί να γίνει με τη χρήση κατάλληλων ισορροπημένων συνδυασμών καλλυντικών ελαίων για ενυδάτωση, θρέψη και τόνωση της επιδερμίδας, όπως όλα τα καλλυντικά έλαια της Sapoon (Cosmetic Green Oils). Πέραν της απευθείας χρήσης του, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να μας προσφέρει τις πλούσιες ιδιότητές του μέσα από εξειδικευμένα φυσικά προϊόντα καθημερινής υγιηνής και περιποίησης της επιδερμίδας. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το φυσικό σαπούνι ψυχρής μεθόδου, όπως το Ρόδι από τη Sapoon. Έμφαση πρέπει να δοθεί στη μέθοδο, μιας και μόνο με τη συγκεκριμένη εξασφαλίζεται η αναλλοίωτη παραμονή των ευεργετικών ουσιών του αμυγδαλέλαιου και των λοιπών συστατικών στο φυσικό σαπούνι. Ο λόγος, όπως έχει σχολιαστεί σε άλλο άρθρο αυτού του blog, είναι η χαμηλή θερμοκρασία που διεξάγεται η σαπωνοποίηση.

Με την εγγραφή στο newsletter 10% έκπτωση σε όλους τους νέους πελάτες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα και προϊόντα μας.